Seyit Onbaşı Biblosu

1.390,00 TL
Marka
Stok Kodu
TU09444AA
Havale
1.320,50 TL (%5,00 havale indirimi)
144,50 TL den başlayan taksitlerle!!
Ürün Paylaş :
 
Yükseklik : 18 cm, Genişlik : 8.5 cm
 
MERMER VE KEMİK TOZU KARIŞIMI 
ÖZEL BİR MADDE İLE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ. 
ÜZERİ BRONZ KAPLANMIŞTIR.
 
 

Seyit Onbaşı (1889-1939) Balıkesir'in bir köyünde dünyaya geldi. 1909 yılında Osmanlı ordusuna katılarak, önce Balkan Savaşı'nda çarpıştı. I. Dünya savaşının başlaması ile Çanakkale Cephe'sinde topçu eri olarak göreve geldi. 18 Mart 1915'te Müttefik donanması Çanakkale Boğazı'nı geçmek için saldırıya geçti.

Bu sırada Seyit Onbaşı Rumeli Mecidiye Tabyası'nda görevliydi. Türk topçusunun yoğun karşı ateşi ve daha önceden Nusret mayın gemisinin döktüğü mayınlar, bu saldırıyı püskürttü. Yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalandı. Bunun üzerine Seyit Ali 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirdi.

 

Çanakkale savaşından bir gün sonra Seyit Ali Onbaşı'dan top mermisi sırtında fotoğrafı çekilmesi istendi. Seyit Ali Onbaşı ne kadar zorlansa da top mermisini kaldıramadı.

Seyit Ali Onbaşı "Yine savaş çıksın, yine kaldırırım” dedi. Bundan sonra ancak fotoğrafı tahta bir mermiyle çekilebildi.

 
 
Veronese firması şaşırtıcı detaylarla ürettiği yüksek kaliteli biblolarla dünya çapında ün salmış,
Sektörün ileri gelenleri ve koleksiyonerler tarafından her yıl çıkarttığı yeni ürünler ilgiyle karşılanmıştır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Seyit Onbaşı Biblosu En gerçekçi ve kaliteli tarihi figürler Artist Hediyelik'te. Çok detaylı çalışılmış el yapımı el boyaması biblolar.|Veronese|Seyit Onbaşı Biblosu|Meşhur Karakterler Biblo|Hediyelik eşya da en seçkin ürünlerin en uygun fiyata sunulduğu tek adres Artist Hediyelik -Kadıköy/İstanbul- TU09444AA
Seyit Onbaşı Biblosu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.