Hipokrat Biblo

3.260,00 TL
Marka
Stok Kodu
WU76078A4
Havale
3.097,00 TL (%5,00 havale indirimi)
338,90 TL den başlayan taksitlerle!!
Ürün Paylaş :
 
BOYUT: 33 CM
MERMER VE KEMİK TOZU KARIŞIMI 
ÖZEL BİR MADDE İLE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ. 
ÜZERİ BRONZ KAPLANMIŞTIR. 
 
Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat (Hippocrates) M.Ö.460 yılında bugün Yunanistan'a bağlı olan Kos adasında doğmuştur. Hekim Heraklides'in oğludur. Yaşadığı dönem sanatçı ve entellektüellerin ilk kez gerçeği aradıkları zamanlar olan Yunan döneminin altın çağıdır. Yaşadığı dönemdeki inanışın aksine hastalıkların olağanüstü güçlerden ve tanrıların gazabından kaynaklandığına inanmamış, her hastalığının fiziksel ve gerçekçi bir açıklaması olduğunu düşünmüştür. Çalışmalarını gözlem üzerine oturtmuş, tıbbı bilim ve sanat haline getirmiştir. Zaatürre ve çocuklardaki sara hastalığının belirtilerini ilk tanımlayan hekimdir. Yine düşünce ve duyguların kalpden değil beyinden kaynaklandığı fikrini ortaya atan ilk hekim Hipokrat'tır. Sanatını icra etmek üzere tüm Yunanistanı dolaşmış, Kos adasında bir tıp okulu kurup düşüncelerini öğretmiştir. 

Hipokrat Yemini (Hipokrat Andı da denir), hekimlerin mesleğe başlarken ettikleri yemindir.

Adı,antik çağda yaşamış olan İyonya bilgini Hipokrat'ın (Hippokrates) adından kaynaklanan Hipokrat Yemini, ülkeden ülkeye, az da olsa değişiklikler gösterir.

Hipokrat dönemindeki eski yeminde tıp tanrısı olarak kabul edilen Asklepios üzerine yemin edilirken, yeni yemin metinlerinde kutsal inançlar ya da namus ve şeref üzerine yemin edilmektedir. Bununla birlikte eski yemin metni ile yeni metinler özde benzer olmakla beraber büyük oranda farklıdır.

 
 
VERONESE MARKASI DÜNYA ÇAPINDA İŞÇİLİKTEKİ AYRINTI İLE
ÖNE ÇIKMIŞ BİR FİRMADIR.
FİRMA DEĞİŞİK TARİHLERDE FARKLI ÜRÜNLER SUNAR.
MARKASI VE TARİHİ ÜRÜN ÜZERİNE DAMGALIDIR.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hipokrat Biblo Her doktorun odasında olması gereken bir ürün. Tıppın Babası sayılan Hipokrat biblosu ve adıyla anılan Hipokrat Yemini|Veronese|Hipokrat Biblo|Meşhur Karakterler Biblo|Hediyelik eşya da en seçkin ürünlerin en uygun fiyata sunulduğu tek adres Artist Hediyelik -Kadıköy/İstanbul- WU76078A4
Hipokrat Biblo

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.